• Maandag t/m vrijdag

    09:00 - 18:00

Image Alt
Uitleg over de

Behandelingen

Workshop

Vachtverzorging

leer hoe je jouw hond zijn/haar vacht de juiste verzorging geeft

Hoe beter jij de vachtverzorging van jouw hond onder controle hebt, hoe fijner dit is voor iedereen en daarom leer ik jou graag hoe jij een pro wordt in het bijhouden van de vacht.

We zullen samen in de salon de vacht van jouw hond gaan verzorgen en ik vertel je alles over welke producten en items je het beste kunt gebruiken en welke juist absoluut niet. Ik laat je zien hoe je je hond klitvrij houdt, hoe je dit kunt checken en op welke punten je extra goed moet letten. Uiteraard mag je mij alle vragen stellen die in je op komen, daar worden wij allebei wijzer van. Na afloop ontvang je een brochure met naslagwerk om alles op je gemak terug te kunnen lezen.

Je hebt een (honden)leven lang plezier van deze workshop!

Workshop

Doodle trimmen

leer hoe je jouw doodle trimt in de teddy-look

Ben jij ook zo klaar met die dure trim kosten en wil je graag leren om zelf je doodle te trimmen? Dat kan! Zorg ervoor dat je de vachtverzorging goed onder controle hebt en dat je dus een workshop vachtverzorging heb gevolgd voordat je de workshop doodle trimmen gaat volgen.

We werken met jouw eigen materialen. Heb je deze nog niet in huis? Geen probleem, geef dit van tevoren aan, dan kunnen we samen overleggen wat het beste bij je past.

Zorg ervoor dat je hond de dag van tevoren gewassen is en volledig uitgeborsteld wanneer je naar de salon komt.

Je hebt een (honden)leven lang plezier van deze workshop!

Knippen

trimbehandeling

miniatuur, medium en standaard

Belangrijk is dat de hond van tevoren eerst volledig uitgeborsteld wordt en vervolgens gewassen (2x shampoo, 1x conditioner). Voordat de hond wordt gebracht dient deze geborsteld en gecontroleerd te zijn op klitten d.m.v. een kam. Wanneer er klitten aanwezig zijn wordt er een meerprijs in rekening gebracht van €1 per minuut vanaf 10 minuten borstelen. Dit is niet fijn voor de hond omdat het bezoek langer duurt en klitten een negatieve associatie veroorzaken. Wanneer de hond niet meer te redden is van zijn/haar klitten of vilt ben ik genoodzaakt deze kaal te scheren. Dit gebeurt in overleg, maar altijd in het belang van het dier. Klitten en vilt brengen aanzienlijke problemen met zich mee zoals bijvoorbeeld hotspot en beperking van de bewegingsvrijheid. Tevens worden hier meer kosten voor in rekening gebracht i.v.m. het slijten van materiaal, risico, hogere lichamelijke belasting en tijdsduur.

Is de hond schoon en klitvrij gebracht dan zal deze getrimd worden in de welbekende teddy-look. Een mooi resultaat is teamwork tussen de eigenaar van de hond en de trimmer. Hoe beter de vacht is onderhouden, hoe mooier het resultaat.

Klitten

meerwerk

bij een geklitte vacht die nog te redden valt

Borstel je hond voordat je hem/haar naar de salon brengt! Wanneer er meer klitten dan gebruikelijk in de vacht van jouw hond aanwezig zijn zal de behandeling meer tijd in beslag nemen. Zorg er dus altijd voor dat je goed en regelmatig de tijd neemt om jouw hond de verzorging te geven die hij/zij nodig heeft, zeker tijdens de vachtwissel. Tussen een leeftijd van +/- 7 – 24 maanden zit jouw hond in de vachtwissel en dien je echt structureel 2x per week de vacht volledig uit te borstelen met een groene ActiVet. Controleer je borstelwerk ALTIJD met een kam om er zeker van te zijn dat je alle klitten hebt verwijderd. Merk ik dat je de vacht van jouw hond niet onder controle kan houden, dan zal ik je daarbij helpen door deze wat korter te knippen. Uiteraard in overleg met jou.

Wanneer je hond niet klitvrij is zal er €1 per minuut extra in rekening worden gebracht bovenop de kosten van de trimbeurt.

Wil je zeker weten dat je op de juiste manier borstelt en omgaat met de vacht, boek dan een workshop vachtverzorging. Hier heb je een heel (honden)leven plezier van.

Onderhoud

tussenbeurt

tussen de trimbeurten door voor een onderhoudsbeurtje

Wil je dat jouw hond er altijd fris en verzorgd uit ziet? Kies dan tussen de trimbeurten door voor een tussenbeurt waarbij de nagels, ooghoeken, sanitaire gedeelte en voetzooltjes geknipt worden. Uiteraard is het fijn als de ogen van je hond altijd mooi zichtbaar zijn maar wist je dat je hond minder snel uitglijdt wanneer je de haren onder de voetzooltjes regelmatig knipt? Tevens zweten honden maar op twee manieren, namelijk door te hijgen en via de voetzolen. Het knippen hiervan heeft dus zeker grote voordelen voor je hond.

Vind je het spannend om de nagels van je hond te knippen? Plan dan een tussenbeurtje in. Ik doe dit namelijk alleen in combinatie met het hierboven genoemde rijtje.

 

Een tussenbeurtje is gratis voor klanten van Doodle Boutique.

Puppy

wenbeurt

wennen aan de trimmer, salon, geluiden en handelingen

Het is zeer belangrijk om je hond van pups af aan goed te laten wennen aan het feit dat ie z’n leven lang regelmatig getrimd moet worden. Uiteraard kun je zelf thuis al een aantal dingen aanwennen en leren, maar naar de trimmer gaan is toch echt net even anders.

Een bezoek aan de trimsalon eist veel energie en concentratie van de hond. Als je je hond jong goed leert omgaan met borstelen (op tafel), laat wennen aan de waterblazer etc. ben je al heel goed bezig, maar wanneer je je hond voor een puppy wenbeurt laat komen zal hij/zij ook alvast kunnen wennen aan de vreemde trimmer, de salon, op een trimtafel staan, wat knipjes en geluiden. De knipjes die gedaan worden bij een puppy wenbeurt zijn gelijk aan die van de tussenbeurt, alleen is het bij de puppy belangrijk dat hij/zij het toelaat. Lukt dit (nog) niet, geen probleem, het is een jonge pup. Ik geef je in dit geval wat huiswerk waarmee je je pup nog beter voor kunt bereiden en er zo voor zorgt dat naar de trimmer gaan niet vervelend is, maar de gewoonste zaak van de wereld!

Spa day

wassen en drogen

de verzorging die de vacht nodig heeft

MOMENTEEL NIET BESCHIKBAAR

Het is belangrijk om de vacht van je hond regelmatig te wassen. Honden die een lange(re) vacht hebben, dienen geborsteld en geblazen te worden. Door het borstelen en blazen droogt de vacht uit en raakt deze beschadigd. Spray de vacht hierna daarom altijd volledig en royaal in met een voedende spray (zie shop) om de schubben weer te doen sluiten en de vacht te voeden.

Om de vacht helemaal gezond te houden is het regelmatig wassen met een voedende shampoo en conditioner heel belangrijk. Heb je zelf niet de ruimte en/of tijd om dit te doen, dan kun je hiervoor een afspraak inplannen bij mij. Zorg er wel zelf voor dat de hond klitvrij is voordat hij/zij wordt gewassen of plan de wasbeurt i.c.m. een borstelbeurt. Ik blaas de hond na afloop droog met de waterblazer.

Regels
Assendelft • Noord-Holland

Goed om te weten

Behandelingen kunnen afwijken van deze pagina. BELANGRIJK!!! Zorg ervoor dat de hond vrij is van vlooien anders wordt deze NIET in de salon toegelaten en wordt er 50% van de afspraak in rekening gebracht als reinigings- en annuleringskosten. Loopse teven zijn NIET welkom, verzet de afspraak tijdig.